جمعه ۲۵ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۶
شب قدر، شب تحول ارادی بندگان است

حوزه/ نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: رحمت خدا در شب‌های قدر جاری است و هرکس با هر وضع ظاهری و اعتقادی که داشته باشد، می‌تواند در این شب‌های عزیز دوباره به خدا مراجعه کند، اظهار ندامت کند و از همه مهم‌تر، تلاش کند تا در سال پیش رو بیش از گذشته در مسیر حق پیش برود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت‌الله سید احمد علم‌ الهدی، در مراسم شب بیست و سوم رمضان مصادف با سومین شب از لیالی شریف قدر که با حضور زائران و مجاوران در حسینیه دفتر نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: اشتباه است اگر گمان کنیم شب قدر می‌تواند تعیین‌کننده سرنوشت یک‌ساله فردی باشد که در طول عمر خود هرچه خواسته انجام داده، ذره‌ای به تقوا اعتنا نداشته اما اکنون تلاش دارد تا با حضور در مراسم احیای شب قدر، هرچه کرده را تسویه کند و دوباره مسیر گنه‌کاری در پیش بگیرد.

وی با بیان اینکه پشیمانی از گذشته به‌تنهایی فایده ندارد، افزود: پشیمانی از گناه فقط زمانی منجر به صلاح و نجات فرد می‌شود که وضعیت آینده برای فرد مشخص باشد؛ به این معنا که انسان بداند اگر پشیمانی از گناه برای او حاصل شده، در آینده تلاش خواهد کرد تا دامان خود را از آلودگی مشابه آن پاک کند.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: پیش‌تر هم گفته بودیم که نباید شب قدر را به‌عنوان یک مراسم دینی و آیینی همچون سایر مراسمات در نظر گرفت زیرا امشب را شب قدر می‌گویند؛ به این دلیل که بنده خودش باید به میدان بیاید و با استغفار از گناهان خود، شب قدر را مقدمه‌ای برای آغاز مسیر عبودیت خود قرار دهد. به این ترتیب، اگر بنده بخواهد در تمام طول زندگی خود در یک سال، همه امورات خود را بر مبنای خواست و رضای پروردگار عالم قرار دهد، خداوند عالم هم در شب‌های قدر این‌طور مقدر خواهد کرد که شب قدر، شب تعالی و تحول انسان باشد.

وی ادامه داد: رحمت خدا در شب‌های قدر جاری است و هرکس با هر وضع ظاهری و اعتقادی که داشته باشد، می‌تواند در این شب‌های عزیز دوباره به خدا مراجعه کند، اظهار ندامت کند و از همه مهم‌تر، تلاش کند تا در سال پیش رو بیش از گذشته در مسیر حق به پیش برود.

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: بنا به روایت متواتر درباره شب‌های قدر، شب نوزدهم رمضان، شب تقدیر است به این معنا که انسان در آن با محاسبه اعمال خود، گذشته‌اش را در نظر می‌گیرد و حسابش را با پروردگارش تسویه می‌کند. شب بیست و یکم رمضان، شب امضاست به این معنا که سرنوشتی برای بنده نوشته و به امضا می‌رسد و سرانجام شب بیست و سوم رمضان، شب تنجز است به این معنا که هرچه نوشته شده، قطعی می‌شود و به‌عنوان مقدر بنده برای سال آینده در سرنوشت او قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha